Blog

Applicatieontwikkelaar Webflight zet medewerker centraal

07 jan '21 by Sjors van Santen
Marketing manager Webflight
Rebranding Webflight: wij zetten zowel intern als extern de medewerker centraal

Amsterdam 7 januari - Applicatieontwikkelaar Webflight slaat een nieuwe weg in. Director Menno de Haas legt uit: “De wereld verandert sneller en ingrijpender dan ooit en wij als bedrijf zijn veranderd. In 2021 zetten wij zowel intern als extern de medewerker centraal. Het nieuwe design van onze website en de aangescherpte propositie sluiten nu naadloos aan op de diensten die we leveren.”

Wanted: bedrijfsprocessen die smooth verlopen

Het doel van Webflight is het leven van de medewerkers van hun klanten leuker te maken, met als bijkomend voordeel dat het bedrijf beter gaat performen. Succesvolle bedrijven maken voor hun bedrijfsprocessen geen gebruik van ingewikkelde, technische systemen, maar van een digitaal product waarbij de focus ligt op de eindgebruikers: je medewerkers. Zij moeten het immers elke dag gebruiken en bepalen daarmee hoe smooth de bedrijfsprocessen verlopen.

Webflight: de olie die je bedrijfsprocessen smeert

Webflight is een applicatie-ontwikkelaar die (mobiele) medewerkersapplicaties bouwt. Ze bouwen deze zogeheten business-to-employee apps voor organisaties met veel personeel en complexe inkoopprocessen. De innovatieve oplossingen van Webflight optimaliseren processen, wat tijd en geld scheelt. Ook maken de applicaties ketenintegratie binnen en buiten de organisatie mogelijk, doordat interne en externe systemen eraan gekoppeld worden. De applicaties maken een digitale transformatie mogelijk, waardoor een organisatie ongeremd kan groeien.

Mendix: 6 keer sneller applicaties ontwikkelen

De apps worden onder andere ontwikkeld in low code platform Mendix. Hierbij hoef je apps niet vanaf nul te coderen, maar bouw je ze op met standaard templates en aanvullende code. Hierdoor kan je tot 6 keer sneller apps ontwikkelen dan met traditionele ontwikkelmethodes.

UX design: focus op de gebruikerservaring

Webflight is lang niet de enige Mendix ontwikkelaar in Nederland, maar de focus op de user experience in het ontwikkelproces is wel uniek. WebFlight maakt meer dan alleen goed functionerende apps met een mooi design. De apps moeten nut hebben en gebruiksvriendelijk zijn. Om die belofte na te komen, wordt de app getest bij de gebruikers ervan: de medewerkers. Zij moeten er immers elke dag mee werken. Door ze er vroeg in het proces bij te betrekken, maak je de app gebruiksvriendelijker en wordt het een verademing om mee te werken. Het zorgt er ook voor dat de app intern sneller wordt omarmd. Dit vergroot het succes van de app en uiteindelijk ook van je bedrijf.

De wereld verandert sneller en ingrijpender dan ooit en wij als bedrijf zijn veranderd. In 2021 zetten wij zowel intern als extern de medewerker centraal.

Dienstverlening geoptimaliseerd

Menno de Haas: “Onlangs zijn wij uitgeroepen tot Great Place to Work. Dit zorgt ervoor dat we niet alleen in staat zijn onze cultuur te versterken, maar ook doelgericht de organisatie verder kunnen ontwikkelen. De zekerheid en kwaliteit van de output van onze consultants is nu van heel hoog niveau.”

Rebranding: focus op de gebruikerservaring laten terugkomen op de website

Het design van de Webflight website is in een nieuw jasje gestoken. Met de nieuwe branding wil de ontwikkelaar benadrukken dat zijn design driven benadering onlosmakelijk verbonden is met het succes van de klanten. De Haas: “Goed gedesignde applicaties kunnen de processen binnen je bedrijf enorm versoepelen. User experience bepaalt uiteindelijk het succes van je dienstverlening.” Webflight maakt de digitale transformatie mogelijk waarbij de B2C-gebruikerservaring naar de medewerker wordt gebracht.

Makerstreet: een netwerk van specialisten

WebFlight valt onder de paraplu van moederbedrijf Makerstreet. Dit is een netwerk van specialistische bedrijven: van development tot design en van copywriting tot UX research. Als klant kan je meerdere zusterbedrijven inschakelen om een ijzersterke online positie te krijgen en jouw concurrent voor te blijven.