Blog

Webflight in 2021 opnieuw benoemd tot Great Place To Work met een Trust Index Score van 94%

21 okt '21 by Quirine Polderman
Marketing stagiaire

“Je moet na een dag werken meer energie hebben dan toen je aan de werkdag begon”, vertelt Tim, Mendix consultant bij Webflight. “Dit leek me onwaarschijnlijk, maar al snel leerde ik dat werken niet als werken voelt als je met de juiste dingen bezig bent, samen met een ambitieus en gezellig team.”

Great place to work 2021

Presteren en ontwikkelen door teamspirit

Binnen Webflight maakt het dan ook niet uit of je er al vijf jaar werkt zoals Tim, of je net begonnen bent, deze instelling is aanwezig. Zo zegt Mariët, die nu één maand werkzaam is voor dit bedrijf: “Door de gezelligheid, betrokkenheid en openheid in het team voelt het na een paar weken werken bij Webflight al ontzettend vertrouwd.” Het team van Webflight zorgt voor deze sfeer door elkaar te helpen tijdens én buiten het werk. Als de gemiddelde klantwaardering over alle projecten in een kwartaal een acht of hoger is, gaat het hele team iets leuks doen. Denk hierbij aan een escape room, uiteten, een kookworkshop, bootje varen of quadrijden. Dit zorgt voor een goede band onder het personeel, maar ook zorgt het ervoor dat er naar het hoogst haalbare gestreefd wordt. “Ik krijg de mogelijkheid om mijn eigen functie te creëren. Ik doe wat ik leuk vind, word gesteund door mijn collega’s én word gestimuleerd om mij te ontwikkelen”, zegt Nikki.

Werken met low-code platform Mendix

Dat ontwikkelen gebeurt op verschillende manieren. Zo krijgen de werknemers van Webflight de mogelijkheid om 10% van hun werktijd aan persoonlijke ontwikkeling te besteden. Deze tijd kan ingevuld worden met bijvoorbeeld cursussen, conferenties en meet-ups. Op deze manier is de kennis van de werknemers altijd up-to-date. Kevin zegt hierover het volgende:

“Ik werk net een maand bij Webflight en had hiervoor nog nooit van het begrip ‘Mendix’ gehoord, maar ik voel me nu al heel zelfverzekerd in het werken hiermee".

Kevin

Mendix Consultant

Dit komt ook doordat dit bedrijf volgens de scrum methode werkt en iedereen dus een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft. Hierdoor heb ik het gevoel dat er vertrouwen is in mij en ik uitgedaagd word om het onderste uit de kan te halen.”

Collega's van Webflight spelen videogame

Verschillende apps ontwikkelen

En dat vertrouwen blijkt dan ook uit de verschillende cases waar Webflight aan gewerkt heeft. “Van een app maken voor de voetbalwereld tot een app voor de Huishoudbeurs, ieder project brengt uitdagingen met zich mee”, aldus werknemer Thomas. Wat je volgende project wordt, gaat dan ook altijd in overleg. Zo ben je altijd bezig bent met een project dat bij je past en waar je van kunt leren. Zo blijft het werk flexibel en uitdagend. Lees hier meer over de verschillende cases waar Webflight aan gewerkt heeft.

Bespreken, uitvoeren, evalueren

Het is belangrijk om per case na te gaan wat er de volgende keer anders moet gebeuren en waar verbeterd moet worden, want het kan natuurlijk niet altijd vlekkeloos verlopen. Werknemer Alexander zegt hierover: “We hebben elke dag een korte bijeenkomst waarin iedereen vertelt waar diegene mee bezig is en aan het eind van de week evalueren we dit altijd, waardoor iedereen zichzelf kan blijven verbeteren.” Op deze manier zorgt Webflight ervoor dat iedereen gehoord wordt binnen het team, dat er geen onverwachte gebeurtenissen tijdens het werk plaatsvinden en dat er bij een volgende case dingen verbeterd worden. 

Great place to work 2021-2022

Great Place To Work 2021

Dat de medewerkers het leuk vinden om bij Webflight te werken is al een pluspunt, maar dat dit ook nog gecertificeerd wordt is al helemaal bijzonder. Zo doet de organisatie van Great Place To Work onderzoek naar de waardering van de medewerkers, de transparantie van de communicatie, de samenwerking tussen zowel de managers als de medewerkers, maar ook tussen deze twee groepen zelf. Verder wordt er gekeken of er bepaalde doelen behaald worden. Webflight is dan ook trots om te melden dat zij ook dit jaar met een trust index score van 94% benoemd zijn tot Great Place To Work. Lees hier meer over Great Place to Work. Op deze manier is er zowel interne als externe erkenning voor het bedrijf, wat de werknemers een extra boost geeft om ook volgend jaar dit certificaat te bemachtigen.

Je bent toch een goed deel van je week met werk bezig, die tijd mag best leuk zijn

Jaap

Mendix Consultant

Ben jij het met Jaap eens? En klinkt dit bedrijf als een plek waar jij helemaal jezelf kan zijn? Neem dan een kijkje bij onze Mendix vacatures.