Blog

3 onmisbare sessies tijdens Mendix World 2021

13 aug '21 by Menno de Haas
Menno de Haas, Director van Webflight
Mendix world aankondiging

In deze blog vertelt Menno de Haas, Managing Partner bij Webflight, welke sessies je als business/IT leader absoluut niet mag missen tijdens Mendix World 2021.


De sessies van Mendix World terugkijken? Dat kan via deze link


Mendix is jaarlijks het grootste low-code evenement ter wereld. Elk jaar kijkt de Mendix community weer uit naar dit evenement waar mensen elkaar ontmoeten, geïnspireerd raken en bijgepraat worden over de nieuwste ontwikkelingen op low-code gebied. Vanwege de COVID-19 pandemie wordt Mendix World dit jaar voor de tweede keer als online event georganiseerd van 7 t/m 9 september. Om het ook voor andere continenten laagdrempelig te houden om deel te nemen, zijn de sessies in de middag gepland van 15:00 tot 18:00.

Tijdens Mendix World zullen veel verschillende doelgroepen aanwezig zijn: business en IT leaders, enterprise architecten, Mendix ontwikkelaars en mensen voor wie low-code en Mendix compleet nieuw zijn. Gelukkig onderscheidt het programma een aantal tracks, zodat iedereen een passend programma kan samenstellen. Ik heb zelf jarenlang Mendix applicaties gemaakt en was bij Mendix World altijd benieuwd naar de technische sessies. 

Uiteraard mag je de opening keynote van Mendix co-founder en CEO Derek Roos (7 sep, 15:00-15:30) niet missen. Hier worden de grote aankondigingen gedaan, zowel op het gebied van de business als techniek. Daarnaast zal Simon Sinek (9 sep, 15:00-15:50) spreken over de oneindige race van bedrijven om de concurrentie voor te blijven.

En dan nu over naar de 3 onmisbare sessies voor elke bezoeker uit de business.

How Mendix outshines high-code in complexity: A business perspective

7 sep, 15:30-15:50

Een veelgehoorde misvatting is dat Mendix niet geschikt zou zijn voor de complexiteit van enterprise-level projecten, zoals je dat bij reguliere programmeertalen zoals Java en C# wel zou kunnen. In deze sessie wordt uitgelegd dat Mendix zeker wel in staat is om in complexe omgevingen uit te blinken, zowel op het gebied van veiligheid als mogelijkheden voor integratie.

Digitize Everything Always: Low-code’s role in the digital era

8 sep, 16:00-16:20

Ben jij op zoek naar hoe en of low-code past binnen jouw business? Ga naar deze sessie om te kijken hoe onderzoeksbureau Forrester de rol van low-code in de toekomst voor zich ziet. Dit geplaatst in de context van de toename van digitalisering, build vs. build vraagstukken en de altijd beperkte middelen.

Determining your mobile strategy

9 sep, 16:10-16:30

Een vraag die ik vaak ik hoor van klanten die mobiele apps willen ontwikkelen, moet ik nu een Hybrid, Native app of Progressive Web App (PWA) maken? In deze sessie worden de verschillen uitgelegd tussen deze technologieën en op basis waarvan je de beste aanpak kiest. Daarnaast wordt toegelicht hoe Mendix de verschillende technologieën ondersteunt.

Naast deze drie sessies biedt Mendix World natuurlijk veel meer aan interessante en inspirerende content, bijvoorbeeld de vele showcases voor specifieke industrieën en uitdagingen.

Bekijk de sessies van Mendix World 2021

Via deze link kun je gratis de sessies van Mendix World terugkijken.