Blog

Nieuwe app ondersteunt kleine goede doelen met gratis online veilingen

28 aug '23 by Sjors van Santen
Marketing manager Webflight
Webflight ontwikkelde een online veiling app voor Stichting Little Lions

28 augustus 2023, Amsterdam - In een daad van maatschappelijke betrokkenheid hebben medewerkers van Webflight, een Amsterdamse Mendix development agency, een veilingapplicatie ontwikkeld. De app is ontworpen om kleine goede doelen in staat te stellen online veilingen te houden, zonder kosten voor het gebruik van het platform.

Het idee voor dit bijzondere project ontstond toen een collega tijdens een leadership programma in Zuid-Afrika in contact kwam met de organisatie Little Lions, een stichting die zich met hart en ziel inzet voor de mentale gezondheid van kinderen in Zuid-Afrika. 

Mentale ondersteuning voor Zuid-Afrikaanse kinderen

Stijn de Leeuw, oprichter van Little Lions, deelt zijn visie: "In 2018 verliet ik Amsterdam en mijn baan als kinderpsycholoog om te beginnen aan mijn PhD aan de Universiteit van Kaapstad. Mijn onderzoek leidde me naar twee minderbedeelde gemeenschappen, waar al snel bleek dat er een gebrek was aan mentale ondersteuning. Ook bleek dat mentale gezondheidszorg niet als noodzakelijk werd beschouwd. "Deze app stelt ons in staat om meer middelen te genereren en zodoende de noodzakelijke hulp te bieden aan de kinderen die het het meest nodig hebben."

Positieve impact maken met technologie 

Webflight heeft een sterke betrokkenheid bij de maatschappij en zet zich in voor het teruggeven aan de samenleving, zoals Ruben Knipscheer, Mendix consultant uitlegt: "Als organisatie vinden wij het belangrijk maatschappelijk betrokken te zijn. Het was een inspirerende ervaring om samen te werken met Little Lions en een veilingapp te ontwikkelen die hen in staat stelt hun dit doel te verwezenlijken. We geloven dat technologie een krachtig middel is om positieve verandering teweeg te brengen, en deze app is daar een mooi voorbeeld van."

Whitelabel veilingplatform voor goede doelen

Na de veiling van Little Lions zal de Mendix app als white label beschikbaar worden gesteld aan andere kleine goede doelen met beperkte middelen, waardoor zij ook optimaal kunnen profiteren van de opbrengsten zonder tussenkomst van platforms en andere operationele kosten. Dit initiatief weerspiegelt de inzet van Webflight om positieve impact te maken in de maatschappij.

De eerste veiling die de app zal ondersteunen is voor Little Lions en loopt van 24 augustus tot 11 september. Onder de geveilde items bevinden zich schoenen van bekende voetballers.

Wil je meer weten over de veiling, kijk dan op de veilingsite, of meld je aan voor de charity lunch. De opbrengst gaat volledig naar de kinderen die Little Lions ondersteunt.