bloomon

Razendsnel van bloem tot boeket

Boeket van Bloomon
Logo Bloomon

Deel met je netwerk

bloomon waait als een frisse wind door de bloemenwereld. Een simpel bosje is er niet bij. Hun boeketten zijn namelijk ware kunstwerkjes en met de abonnementenservice van bloomon kan iedereen altijd verse bloemen in huis hebben.

Van bloemen wordt iedereen blij

Een bloemenabonnement van bloomon daar wordt iedereen blij van. Maar hoe zorg je ervoor dat abonnees iedere week met een gevarieerd boeket worden verrast? Improvement Lead Olga Simakova vertelt hoe dit is opgelost met een boeket-managementsysteem.

De uitdagingen voor bloomon

Waar leveranciers op de bloemenveiling normaal gesproken aangeven welke bloemen beschikbaar zijn, weet bloomon van tevoren al precies hoeveel bloemen ze van een bepaalde soort op een bepaalde datum willen afnemen. Door het groeiende assortiment en semi handmatige communicatie liep hun oude planningssysteem tegen de grenzen aan. Dus werd het tijd voor een systeem dat deze planning wel kan maken, met een kersvers boeket-managementsysteem dat wij voor ze bouwden.

Bloomon boeket in een vaas
Bloomon bloemiste stelt boeket samen in een vaas

Van ontwerp tot boeket

In het nieuwe boeket-managementsysteem (BMS) plaatsen de floral designers van bloomon de ontwerpen van de verschillende boeketten. Aan de hand daarvan wordt een overzicht gemaakt en wordt in nauw contact met de kwekers de benodigde bloemen ingekocht in de juiste aantallen. De inkoper van bloomon gebruikt dit systeem om overzicht te houden of de bloemen in de benodigde hoeveelheid beschikbaar zijn en zo niet, hoeveel extra bloemen er nodig zijn.

"Webflight heeft ons door het hele proces geleid, van het ontwerpen van de UX en de workflow tot het ontwikkelen van het systeem. Door de snelle ontwikkeling met Mendix was het hele project in korte tijd afgerond"

Vers product

Omdat bloemen een extreem vers product zijn, is inkopen, produceren en leveren een ware race tegen de klok. Daarom moet er op een snelle, flexibele manier gewerkt worden. Is een bepaalde bloem onverhoopt niet leverbaar? Dan moet er binnen no-time een vervanger komen. Want geen bloem is geen boeket en geen boeket is geen blije klant.

Resultaat

In de bloemenwereld telt elke minuut. Door de communicatie met de kwekers zo goed mogelijk in te richten, wordt er waardevolle tijd bespaard. Daarnaast is bloomon met de nieuwe app voor inkopen en planning helemaal klaar voor de toekomst.