Campercontact

De nummer 1 campercommunity met 1.000.000 gebruikers

Campercontact is een grote, actuele verzameling aan plekken waar reizigers met hun camper heen kunnen gaan. Zij zijn de grootste in Nederland en samen hebben we het platform opnieuw ontworpen, zodat Campercontact klaar is om heel Europa te veroveren.

campercontact platform opnieuw ontworpen
campercontact case logo

Deel met je netwerk

Campercontact is dé plek voor inspiratie en oriëntatie, niet alleen tijdens het plannen van een camperreis, maar ook tijdens de reis zelf. Vind locaties in de buurt, bekijk ratings en foto’s van andere camperaars en plan je gehele route vooruit. Met het groeiende aantal gebruikers en locaties was Campercontact toe aan een vernieuwing van hun platform. Alle data moest overzichtelijk en snel voor de gebruikers blijven samenkomen. Niet alleen in de mobiele app, maar ook in de webapplicatie, inclusief schaalbare backend.

  • 40.000 locaties

    Met user-generated content van camperaars

  • 1.000.000 gebruikers

    In 2022 haalt Campercontact de 1.000.000 gebruikers

Future proof backend  

In 2021 was er een stijging van bijna 30% in camperaankopen te zien t.o.v. 2020. Het reizen met een camper is nog nooit zo populair geweest. De populariteit en gebruikers van Campercontact groeiden hierin mee, waarbij het platform niet achter kon blijven. Daarom heeft Webflight de gehele backend structuur vernieuwd met low-code elementen. Op deze manier blijft alle data snel toegankelijk voor de gebruikers en kan het platform blijven meegroeien met het aantal gebruikers en de nieuwe locaties. Een future proof backend dus!

Door de best of breed oplossingen die WebFlight heeft ingericht, is Campercontact nog schaalbaarder geworden en helemaal klaar voor deze groeimarkt.

Erik van Laar, Product Owner Campercontact

User-generated content

Campercontact moedigt gebruikers aan om foto’s, reviews en andere informatie toe te voegen aan locaties. Zo blijft het platform altijd up-to-date en krijgen gebruikers een accuraat beeld van de verschillende locaties. Het toevoegen van deze info moet zo makkelijk mogelijk worden gemaakt én snel door de backend worden verwerkt. Het checken van deze informatie was tijdrovend en handwerk, daarom hebben wij een aantal van deze processen sterk vereenvoudigd. Zo heeft Campercontact minder mensen nodig om de user-generated content te valideren. 

ElasticSearch: snel resultaat

Applicaties moeten snel werken. Wanneer gebruikers in grote hoeveelheden data zoeken, willen zij niet te lang op resultaten moeten wachten. Daarom integreerden wij Mendix met ElasticSearch: een technologie waarmee je super snel in grote hoeveelheden data kunt zoeken. De zoekresultaten zijn helemaal afgestemd op de gebruiker. De meest relevante resultaten worden als eerste getoond en verschijnen real-time. Daarnaast zijn uitgebreide filter functionaliteiten ingebouwd. Zo kan de gebruiker filteren op type camperplaats, prijs, beoordeling en zelfs of 'campinggedrag' is toegestaan. De ElasticSearch opzet is daarnaast zeer schaalbaar, waarmee het voorbereid is op iedere groei in gebruikers.

filteren in het campercontact platform

Datamigratie: overgang van platform

Bij het vernieuwen van een platform kun je niet om datamigratie heen. Alle data moet van het oude naar het nieuwe platform, zonder dat de gebruiker dit merkt. De data moet altijd beschikbaar blijven. Maar hoe doe je dit als dagelijks nieuwe data aan het platform wordt toegevoegd? Er liep een migratie database parallel aan de oude en nieuwe database, die dagelijks nieuwe data rondom gebruikers en camperplaatsen overzet, totdat alle data volledig was gemigreerd. 

API laag: de schakel naar de backend 

Zowel de website als de app van Campercontact steunen op de backend voor het ophalen van data. Vanwege de grote hoeveelheden data in de backend moeten de API’s die deze data koppelen heel betrouwbaar zijn. In deze API laag bevindt zich namelijk alle content tussen de app/website en de backend. Deze moet real time alle data versturen wanneer de gebruiker deze in de app nodig heeft. Een hoge performance met een kleine foutmarge, zodat de gebruiker altijd de juiste informatie krijgt. 

Webflight heeft met Amazon Web Services (AWS) cloud componenten een uniforme API laag gerealiseerd waar de website en app tegen kunnen ‘praten’. Waar nodig is gebruik gemaakt van caching, zodat de data sneller beschikbaar is in de hele wereld en de backend niet overbelast raakt. De data is afkomstig uit de Mendix backend waar alle data wordt bewaard en beheerd. De data is niet alleen direct beschikbaar voor gebruikers, maar ook beschikbaar gemaakt voor andere partners. Denk hierbij aan (inter-)nationale campercommunities.

Ook ondersteunt Webflight Campercontact (en moedermaatschappij NKC) in de eerste helft van 2022 in de overgang van Auth0 naar Firebase. Hiermee hopen we een stabiel, veelzijdig en schaalbaar SSO te creëren, waarbij we naast inlog met e-mailadres ook social login inbouwen.

homepage van campercontact

Grote hoeveelheden data toegankelijk maken?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij denken graag met je mee over de meest geschikte oplossing. Bel Menno op 06-31260011 of laat een bericht achter via het formulier. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Laat hier je gegevens achter