Re:Invent

Toekomst van kantoren hergedefinieerd

De afgelopen jaren is de visie op, en behoefte van het gebruik van kantoorgebouwen radicaal veranderd. Door de adoptie van locatieonafhankelijk werken zijn er miljoenen vierkante meters kantoorgebouw beschikbaar voor een nieuwe bestemming. Deze meters kunnen aantrekkelijker, socialer en dienstbaarder gemaakt worden voor (potentiële) gebruikers in de buurt.

Kantoorgebouw beheerd door Re:Invent

Re:Invent heeft als missie het kantoorlandschap te herdefiniëren naar een hoogwaardig, gebruikersgericht, reserveerbaar en flexibel platform binnen een gebouw. Met als uiteindelijke doel dat gebruikers van gebouwen een betere service krijgen en gebouweigenaren een stabiel, hoger rendement.

Digitaal platform voor servicegericht en efficiënt management van gebouwen

Re:Invent is een snelgroeiend digitaal service platform opgericht in 2020 door de voormalige directie van Spaces. Het bedrijf heeft als doel te voorzien in de behoefte aan integraal en full-service operationeel management van gebouwen. Met het platform van Re:Invent kunnen vastgoedeigenaren de gebruikers van hun gebouwen voorzien van alle relevante diensten en flexibiliteit, tegen een duurzaam, hoog rendement. Dit doen zij door de traditionele verhuurder-huurder relatie te transformeren naar een hybride vorm van dienstverlener en gastvrijheids-expert, ondersteund met een Smart Digital Asset Management Platform. Hiermee worden de overbodige kosten in de vastgoedmarkt eruit gehaald.

“Het gebruik van kantoren verandert. Gebruikers willen een servicegericht, sociaal en “bookable” kantoor”

Michiel Brouwer

co-founder Re:Invent

Michiel Brouwer, Co-founder van Re:Invent vertelt: “Het gebruik van kantoren is sterk aan het veranderen. Traditionele aanbieders van kantoren zijn niet in staat aan de wensen van de gebruikers te voldoen. Denk hierbij aan flexibele huurcontracten, dynamic pricing, optimalisatie van voorraad, integraal factureren van alle afgenomen diensten of het bieden van een klantportaal met inzage in servicekosten en energieverbruik.”

Low code als basis voor duurzaam asset management

De services van Re:Invent omvatten een geïntegreerd digitaal serviceplatform dat alle diensten en al het gebouwgebonden beheer in één systeem verbindt, zowel voor de verhuurder als de huurder. Daarnaast is het mogelijk alle typen contracten te beheren: van verhuur, tot flexibele contractering, food & beverage en andere services aan gebruikers en diensten op facility management niveau. Ook hospitality diensten en partners in de keten zijn in het platform opgenomen. Denk hierbij aan beheer en monitoring van klimaatsystemen.  

Webflight ontwikkelde in opdracht van Re:Invent een platform op basis van Mendix dat een nieuwe digitale manier van operationeel vastgoedmanagement biedt, wat ervoor zorgt dat onroerende zaken beter presteren, flexibel, sociaal en duurzaam zijn. Alle diensten die een transactie in een gebouw vormen, lopen over het platform waardoor een grote database met informatie wordt opgebouwd.

reinvent mobiel reserveringen
Reinvent mobiel reserveringen overzicht
reinvent werkplekken

Multi-app platform

Het Re:Invent platform is gebouwd met een microservices architectuur en bestaat uit 5 losse apps die samenkomen in één platform: producten, klanten, reserveringen, facturatie en klantportaal. Door de toepassing van Single Sign-On kunnen gebruikers zonder opnieuw in te loggen door de verschillende applicaties navigeren met een uniforme ervaring.

Een microservices-architectuur is een modulaire aanpak om toepassingen te bouwen. Ze functioneren als een verzameling kleine diensten die onafhankelijk kunnen worden ingezet, opgeschaald en bijgewerkt zonder dat het platform hier als geheel hinder van ondervindt. Dit heeft een positief effect op de schaalbaarheid en onderhoudbaarheid van het platform.

Requirements van de applicatie

Schaalbaar multi-tenant platform voor het beheren van meerdere gebouwen in meerdere vastgoedportfolio’s. Hierbij moet het mogelijk zijn om:

  • Kantoren te (ver)huren;

  • Vergaderruimtes te boeken met add-ons zoals catering en audiovisuele ondersteuning;

  • Flexibele werkplekken te (ver)huren;

  • Facturatie voor alle producten op een gecombineerde factuur;

  • Integratie met systeem voor parkeren;

  • Integratie met kassa voor catering;

  • Klantomgeving voor boeken diensten;

  • Klantomgeving voor inzicht in facturen;

  • Klantomgeving om verzoeken in te dienen voor verhelpen van storingen.

Reinvent application dashboard

User experience

Het design voor de applicatie is gemaakt in samenwerking met digitaal product designbureau Soda. Zij hielden zich bezig met de User Experience van de applicatie om ervoor te zorgen dat de app fijn werkt en er overzichtelijk uitziet.

Resultaat

Drie maanden na start van de ontwikkeling van het platform was de onboarding van het eerste gebouw in de app. Inmiddels staan 3 gebouwen live. Op de roadmap staat aankomend jaar ook een Mendix Native app voor klanten, waarmee ze via hun mobiele telefoon ruimtes kunnen reserveren en facturen kunnen inzien. Met name de doorontwikkeling naar mobiel gebruik van de portal staat daarbij centraal.