Spaces

Van monoliet naar microservices architectuur

Werkplekken bij spaces

Als aanbieder van flexibele werkplekken is Spaces de afgelopen jaren snel gegroeid. Met kantoren op 600 locaties over de hele wereld zijn ze een gevestigde naam in flexwerkplekkenland. Tijd om hun digitale infrastructuur mee te laten groeien.

  • 14.000

    Minder foute bestellingen als gevolg van de aanpassingen

  • 25%

    Meer online aankopen na het jaar van implementatie

Digitaal transformeren om groei te managen

De digitale infrastructuur van Spaces was niet ingericht op de snelle groei. Dus moest het bedrijf digitaal transformeren. Wij begonnen met het bedenken van een digitale transformatiestrategie. Destijds gebruikte Spaces een monoliet systeem waarbij alles gebeurt vanuit één systeem: van boekingen tot klantmanagement. Bij zo’n alles-in-één sluit je vaak compromissen; voor het één werkt het beter dan het ander.

Webflight heeft reservering systeem van Spaces gebouwd
Schermafbeelding van spaces reserveringen systeem
Spaces case image description

Microservices

We besloten het alles-in-één systeem op te breken in meerdere losse systemen. Hierdoor kun je specifieke systemen makkelijker vervangen door iets anders, wat meer aan je wensen voldoet. Dus begonnen we met het uitkleden van het CRM-pakket. Een operatie van jaren, waarin we steeds nieuwe systemen bouwden en die één voor één uit het monoliet haalden. Zo zorgden we stapje voor stapje voor de digitale transformatie.

Website om werkplek te reserveren bij spaces

Tools voor iedere toepassing

Eén van de systemen die we gemaakt hebben is de booking tool, waarmee je ruimtes kunt reserveren. Dit was eerst een ingebouwde tool en we  maakten daar twee aparte tools van. Eén om als klant zelfstandig via de site te reserveren en één waarmee een receptionist dat voor je kan doen. Een ander voorbeeld is het portal voor de klanten van Spaces. Hierin kunnen ruimtes geboekt worden en kun je facturen inzien en betalen. Ook bevat deze portal alle info die je nodig hebt om efficiënt op locatie te kunnen werken.

Menno de Haas Director van Webflight

Daarom besloten wij het grote systeem op te breken in meerdere losse systemen. Hierdoor kun je specifieke systemen makkelijker vervangen door iets anders; een operatie van jaren.

Menno de Haas

Director, Webflight

Reserveringen applicatie van spaces gebouwd door Webflight
Spaces kantoorgebouw

Resultaat

Onze inspanningen voor Spaces bleven niet onopgemerkt. Ook bedrijventerrein Cumulus Park gaf aan geïnteresseerd te zijn in onze technologie. Daarom besloten we samen met Spaces onze producten te whitelabelen, zodat anderen ook gebruik kunnen maken van de Spaces technologie.