Diensten

Design sprint

Een design sprint is een innovatieve methode voor het valideren van ideeën. Het stelt teams in staat samenwerking, ontwerp, prototyping en gebruikerstests te versnellen en binnen een werkweek van schets tot getest prototype te komen

Design sprint door Webflight

Bij een goed uitgevoerde design sprint staat een gestructureerde en effectieve aanpak van de ontwikkeling van een digitaal product, service of dienst centraal.

Laag risico, hoge waarde

Een design sprint is een laagrisicoproces dat een grote waarde kan leveren. De resultaten worden behaald met behulp van eenvoudige procesgestuurde stappen, zoals:

 • Het probleem inzichtelijk maken

 • Beschikbare oplossingen ontwerpen

 • De beste eigenschappen voor het prototype selecteren

 • Testen op gebruikers in real-life scenario's

Hoe is een design sprint opgebouwd?

 • Understand & define

  We brengen de problemen, processen & gebruikers in kaart en formuleren de aannames die we willen toetsen.

 • Ideate

  We bedenken en schetsen in hoog tempo oplossingen voor het probleem.

 • Decide

  We nemen gezamenlijk een besluit over de oplossingen en hypotheses die we willen toetsen.

 • Prototype

  We ontwikkelen een realistisch prototype om te testen met eindgebruikers, klikbaar en met een aantrekkelijk visueel design.

 • Test

  Een ervaren researcher interviewt 5 gebruikers, om het prototype te valideren. we leggen het proces in een video vast van de design sprint. Het prototype wordt los gedeeld.

Low code expert legt agile development methode uit

Design sprint afgerond, en dan?

Een design sprint is de ideale voorbereiding op de ontwikkelingsfase. Het stelt je in staat de waarde van je productidee of software functionaliteit te toetsen en betrekt je eindgebruikers bij het proces. Hierdoor werkt het team klantgerichter en is iedereen betrokken.

De uitvoering van de design sprint levert onder andere de volgende resultaten op:

Draagvlak: Een gedeelde visie en draagvlak binnen de organisatie over de te ontwikkelen applicaties, diensten of producten.

Zekerheid: Tijdig wegnemen van risico’s en aannames, en concrete inzichten voor verdere ontwikkeling.

Snelheid en efficiëntie: Besparen op IT, beter inzicht in ontwikkelingskosten met een gevalideerd prototype en versnellen van time to market.

Afhankelijk van de uitkomst van de gebruikerstesten zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt een iteratieve sprint uitvoeren waarin het ontwerp wordt verfijnd, terug naar de tekentafel gaan, of direct overgaan naar de ontwikkelingsfase.

Wil je een design sprint uitvoeren?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vertel ons waar je naar op zoek bent. Onze strategen denken graag met je mee over de meest geschikte oplossing voor jouw situatie.

Bel Menno op 06-31260011. Of laat een bericht achter via onderstaand formulier en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Laat hier je gegevens achter