Solutions

Legal tech

Complexe processen en strikte wet- en regelgeving binnen de legal sector zijn een grote uitdaging en vragen om een IT systeem op maat. Verhoog het rendement van juridische en compliance professionals met de legal tech oplossingen van Webflight.

Digitale jurist aan het werk

Binnen de juridische sector staan traditionele verdienmodellen onder druk. Slimme softwareoplossingen nemen de taken van advocaten en juristen over, juridische uitspraken worden met 1 druk op de knop gegenereerd. Om je toegevoegde waarde te laten gelden, dienen organisaties sneller te innoveren.

Download hier het e-book

Laat hier je gegevens achter en ontvang direct het e-book

Preview van het ebook de toekomst van legal tech

Webflight helpt juridische instellingen met

Flexibel maken van businessmodellen

Digitalisering en ontwikkeling binnen legal tech hebben grote impact op de manier waarop juridische dienstverlening worden verleend. Deze ontwikkeling geeft organisaties de mogelijkheid zich te specialiseren en samen te werken met experts binnen hun vakgebied, zo is het niet meer noodzakelijk alle kennis zelf in huis te hebben. Door ‘lopende-band-werk’ uit te besteden en echte toegevoegde waarde te leveren aan cliënten worden abonnementsmodellen binnen de juridische sector steeds populairder.

Adoptie van Artificial Intelligence (AI)

Binnen de legal tech wordt steeds meer gebruikt gemaakt van AI om grote hoeveelheden tekst te kunnen analyseren en interpreteren. Het vinden van wet- en regelgeving en jurisprudentie, het opstellen van documenten en het opsporen van inbreuk op intellectueel eigendom kan al automatisch. Dit betekent dat juristen dit werk binnenkort nauwelijks meer hoeven te doen. Echter, om kunstmatige intelligentie binnen de dagelijkse processen te integreren zijn moderne medewerkersapplicaties nodig die makkelijk met deze technieken kunnen koppelen.

Het is voor professionals in de juridische sector van belang te focussen op de vaardigheden die vandaag de dag niet door computers kunnen worden vervangen: zoals specialisatie in een niche, het optimaliseren van de klantervaring binnen het bedrijf en het ontwerpen van creatieve oplossingen voor cliënten.

Voldoen aan wet-en regelgeving

Organisaties verzamelen steeds meer data en leggen steeds meer personeels-en persoonsgegevens digitaal vast. Om privépersonen te beschermen neemt de overheid middels de AVG strenge maatregelen om onze data te beschermen. Ondanks deze maatregelen zijn datalekken nog steeds aan de orde van de dag, wat ervoor zorgt dat privacy en databeveiligingsvoorschriften worden aangescherpt. Het voorkomen van deze risico's wordt een steeds belangrijker onderdeel van het werk van de juridische instellingen.

Applicatie audit

Wij reviewen je applicatie op een aantal vaste elementen. Zo kijken we of de applicatie toekomstbestendig is en of het kan meegroeien met de ambities van de organisatie. Daarnaast controleren we of de applicatie veilig is en voldoet aan de wet- en regelgeving op het gebied van databeveiliging. Tot slot checken we of de applicatie snel genoeg is en het de benodigde workload aan kan.

ISO 27001 certificering

Onze processen en procedures voldoen aan de ISO 27001 normering omtrent informatiebeveiliging. Hiermee bieden wij onze klanten de garantie dat data en bedrijfsinformatie in hoge mate wordt beschermd.

Webflight ontwikkelt maatwerk software voor legal organisaties
Webflight bouwt maatwerk software voor juridische instellingen

Legal tech diensten voor juridische organisaties

Heb je een legal tech uitdaging?

Ben je op zoek naar een maatwerk oplossing voor je legal instelling? Onze consultants denken graag met je mee hoe je de bedrijfsprocessen kan optimaliseren.

Bel Menno op 06-31260011. Of laat een bericht achter via het formulier en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Laat hier je gegevens achter

Onze cases binnen de legal sector

Parkeerbeheer voert controles uit

Duurzaam parkeerbeheer in Amsterdam

Vrouwe justitia

Complexe juridische processen digitaliseren