Wat is Mendix?

Webflight is mendix partner legt uit wat dit low code platform is

Apps voor klanten, zakenpartners en personeel: als bedrijf kan je vandaag de dag niet meer zonder. Maar de traditionele ontwikkelmethodes voor applicaties zijn achterhaald. Een hoop organisaties zitten opgescheept met softwarepakketten waarbij de aanschaf en het onderhoud veel geld kosten. De ontwikkeling van applicaties gaat traag, doordat de software log en niet flexibel is. Bovendien moet alles vanaf nul worden opgebouwd met code. Traditionele ontwikkelmethodes vertragen dus het innovatieproces, waardoor bedrijven steeds meer de behoefte hebben aan geoptimaliseerde processen. Low code platform Mendix biedt de oplossing. Het heeft alles in huis om applicaties sneller, makkelijker en minder foutgevoelig te bouwen. In dit artikel leggen we je uit hoe.

Wat is Mendix

Mendix is een softwareplatform waarmee je mobiele applicaties en webapplicaties bouwt, zonder dat je daarvoor hoeft te kunnen programmeren. Je bouwt hele flows met ingebouwde modules en templates. Je sleept simpelweg blokken en invoervelden naar de juiste positie. Dit in tegenstelling tot traditionele ontwikkelmethodes waarbij je een website of app vanaf nul handmatig moet bouwen met code.

Kies uit low code en no code

Mendix biedt zowel low code als no code opties. Die integratie binnen één platform is uniek. Bij low code gebruik je de standaard templates, zodat iedereen binnen de organisatie ermee uit de voeten kan. Dankzij de no code optie kan je de standaard templates uitbreiden met code voor meer functionaliteiten.

Ontwikkel applicaties binnen een paar weken

Door de zogeheten low code benadering, gaat het ontwikkelen of verbeteren van een applicatie razendsnel. Dankzij de kant-en-klare apps en drag-en-drop workflows kost het bouwen van een applicatie weken in plaats van maanden. Ook helpt Mendix je met het opsporen van typefouten in de code (syntaxfouten). Je krijgt een melding waar de fout exact staat en hoe je ‘m kan oplossen. Door de snelle lancering en kleine kans op fouten, bespaar je met een Mendix applicatie een hoop ontwikkelkosten.

Gebruik Mendix voor de volledige levenscyclus van een applicatie

Mendix ondersteunt tijdens de volledige levenscyclus van een applicatie: van het ontwikkelen tot het testen tot het monitoren. Mendix verzorgt daarnaast alle infrastructuur die nodig is voor het draaien van een applicatie. Van een ontwikkelstraat tot de hosting tot de database. Het is een geïntegreerd platform dat meteen klaarstaat.

Werk op een Agile manier

De meeste development teams werken op een Agile manier. Dit kan ook heel eenvoudig binnen Mendix. Je kan sprints, user stories en taken aanmaken en toewijzen. De user stories kan je verplaatsen van ‘to do’, naar ‘running’ naar ‘done’. Zo heb je altijd scherp in de gaten wat de status van een project is. Mendix is ook zeer geschikt voor feedbackloops met een korte lijn, doordat je teamleden rechtstreeks kan toevoegen aan taken. Het ingebouwde feedbackmechanisme en de vele samenwerkfuncties, maken het platform efficiënt en gebruiksvriendelijk.

Voer unit tests uit

In Mendix kan je unit testing doen. Dit is een snelle manier om stukken logica (unit) afzonderlijk te testen. Voor elke unit worden een of meerdere tests gedaan. Met unittesten controleert de developer of delen van de software goed werken en of ze ook goed blijven werken bij een bepaalde invoer van goede of foute data. Het voordeel van deze onderzoeksmethode is dat je potentieel ongewenste effecten van een nieuwe appfunctie heeft vroegtijdig kan opsporen. Het dwingt je om kritisch naar veranderingen in je applicatie te kijken, voordat je ze doorvoert. Unit testing heeft al een hoop bugs voorkomen en garandeert dat logica in de toekomst blijft werken.

Verklein het gat tussen development en de business

Mendix developers zijn in staat om een business uitdaging te vertalen naar een software oplossing die ze zelf bouwen. Dit zorgt ervoor dat de applicaties beter aansluiten bij het proces dat ze moeten verbeteren.

Conclusie

Mendix stelt je in staat om applicaties gemakkelijker en sneller dan ooit te bedenken, maken, lanceren en optimaliseren. Met een kortere time-to-market ben je de concurrent voor. Maar dat niet alleen. Intern verlopen processen efficiënter, waardoor je meer werk met minder mensen kan doen. Ook worden er minder fouten gemaakt en kan je nieuwe ideeën sneller valideren. Maar dat is nog niet alles. Wil je weten wat nog meer de pluspunten van een low code applicatie zoals Mendix zijn? Lees dan het blog de 8 meest gestelde vragen over low code applicaties

Webflight helpt jou met Mendix

Webflight is Mendix partner. We hebben het certificaat ‘Center of Excellence’. Dit garandeert dat we alle capaciteiten in huis hebben om de verschillende onderdelen van applicatieontwikkeling te kunnen ondersteunen: van standaard designs tot en met maatwerk software gebouwd met code. Onze Mendix consultants brengen samen met jou de huidige processen in kaart, achterhalen de uitdagingen en bedenken een oplossing hiervoor. Vervolgens bouwen ze zelf de oplossing met Mendix in plaats van dat andere mensen dit deel overnemen. Het voordeel hiervan is dat er geen ruis ontstaat en de software precies aansluit op jouw wensen.

Mendix use cases

We werken voor veel verschillende bedrijven met uiteenlopende business modellen. Wat ze gemeen hebben is dat ze technologie inzetten om hun diensten sneller, beter en makkelijker aan klanten aan te bieden. Zo werken wij voor mooie organisaties als Plieger, Parkeerbeheer Amsterdam, Campercontact, Re:Invent, EK Euretco en Milieu Service Nederland.

Wil je meer weten over de toepassing van Mendix? Mail of bel voor een kennismaking met onze managing partner Menno de Haas via menno.dehaas@webflight.nl of 06-31260011.

Mendix concurrenten

Mendix kent een aantal concurrerende platformen, ontdek ze hier.

Mendix is niet de enige aanbieder van low code software. benieuwd welke opties er nog meer in de markt beschikbaar zijn? In dit artikel vertellen we meer uit over de belangrijkste en populairste platformen binnen de low en no codemarkt.

Veelgestelde vragen

Mendix wordt vooral ingezet om operational excellence te bereiken. Organisaties uit verschillende sectoren zetten Mendix in om hun bedrijfsprocessen te verbeteren en applicaties te ontwikkelen. Voorbeelden van sectoren waar Mendix wordt ingezet zijn:

  1. Financiële dienstverlening: Banken, verzekeraars en andere financiële instellingen gebruiken Mendix om applicaties te ontwikkelen die hun processen stroomlijnen en klantgerichte oplossingen bieden.

  2. Gezondheidszorg: Ziekenhuizen, zorginstellingen en farmaceutische bedrijven zetten Mendix in voor het bouwen van applicaties die patiëntenzorg en medische processen verbeteren.

  3. Logistiek en transport: Bedrijven in de logistieke en transportsector gebruiken Mendix om applicaties te ontwikkelen die hun supply chain en distributieprocessen optimaliseren.

  4. Overheid: Overheidsinstellingen en publieke organisaties gebruiken Mendix om diensten en processen te digitaliseren en de interactie met burgers te verbeteren.

  5. Retail en e-commerce: Winkelbedrijven en online platforms zetten Mendix in voor het bouwen van applicaties die de klantervaring verbeteren en bedrijfsprocessen stroomlijnen.

Mendix wordt in uiteenlopende sectoren ingezet om bedrijfsprocessen te optimaliseren en applicaties te ontwikkelen. Voor een branchespecifieke uitdagingen kan gekeken worden naar Mendix implementatie partners die veel ervaring in bepaalde sectoren hebben. Daarnaast worden er in de Mendix market place veel branchespecifieke ontwikkel templates aangeboden waarmee nog sneller een oplossing ontwikkeld kan worden.