Nachtmerries door je IT-project? - WebFlight

Blog

Nachtmerries door je IT project?

Zou je een huis kopen waarvan het dak lekt, de fundering ontbreekt en de ramen niet dicht gaan? Dit gebeurt aan de lopende band bij IT projecten. Voor veel managers zijn IT projecten een black box doordat de technische kennis ontbreekt. Continuous Quality maakt een glass box van software die begrijpelijk is voor iedereen. 

Jaarlijks worden er miljarden euro’s verspilt aan mislukte IT projecten. Een goed voorbeeld hiervan is het project van de SVB waarbij 43 miljoen euro uitgegeven is aan het Multi Regelingen Systeem. Het falen van dit project is voor een groot deel te wijten aan de kwaliteit van de code. Softwarekwaliteit zit hem onder andere in de leesbaarheid en complexiteit van de code en daarmee de onderhoudbaarheid.

Begrijpt een programmeur wat een oud collega, mogelijk jaren geleden, heeft geschreven?

De afgelopen jaren zijn de salarissen van programmeurs meer dan verdubbeld. Het herschrijven van grote delen van een applicatie is daardoor financieel geen optie meer. Vandaar dat het noodzakelijk is code te onderhouden is. De computerindustrie kent al sinds de jaren ’70 vele standaarden voor het schrijven van onderhoudbare code. De praktijk leert echter dat deze standaarden niet constant worden toegepast waardoor de softwarekwaliteit niet vanzelfsprekend is.

Bij WebFlight hebben wij dit de afgelopen jaren meerdere malen bij diverse klanten ervaren. Door wisselingen binnen het team en verloop werden standaarden niet constant toegepast. De stabiliteit en flexibiliteit konden wij daardoor niet continue garanderen. Naar aanleiding hiervan zijn wij begonnen met het geautomatiseerd afdwingen van standaarden. Dit noemen wij Continuous Quality.

Continuous quality zorgt ervoor dat standaarden continu worden toegepast waardoor de kwaliteit van code wordt gewaarborgd. Elke regel code ondergaat een geautomatiseerde check op meer dan 1000 criteria. De resultaten zijn continu inzichtelijk en begrijpelijk voor iedereen. Door het gebruik van verschillende eenvoudige metrics worden pijnpunten helder gemaakt en zijn deze meteen op te lossen. Wanneer Continuous Quality goed nageleefd wordt, resulteert dit in een stabiele en flexibele applicatie. Wij beloven dat je heerlijk zult slapen!

Meer weten over onze cases, up-to-date blijven over onze blogs en op de hoogte blijven van alles binnen WebFlight?

Laat je gegevens achter en wij houden je op de hoogte!