New year, new trends

Blog

New Year, New Trends

De brug tussen het innovatie lab en de business

Verandering gaat steeds sneller. Om relevant te blijven als corporate moet er verandering plaats vinden. Business concepten veranderen. Bedrijven zijn massaal aan het transformeren. Er is een overvloed aan goede ideeën, maar de executie van de ideeën blijkt het grote knelpunt te zijn. Dat is de grote uitdaging van dit jaar.

 

De afgelopen jaren hebben bedrijven massaal geïnvesteerd in innovatie labs. Bijna elke corporate heeft er inmiddels wel eentje. Een nieuwe omgeving met jonge mensen die nieuwe concepten aan het verzinnen en valideren zijn. Bij voorkeur in een creatieve omgeving op een andere locatie. Maar weinig initiatieven zien wij daadwerkelijk terug in de business.

 

Daarmee zijn wij voorbijgegaan aan het feit dat de echte kennis juist in de business zit. En dat de kracht van de corporate innovatie juist de corporate is. Zonder gebruik te maken van de mensen en de kennis van de corporate is er niet te winnen van de jonge startups.

 

Dit is het jaar om met innovatie daadwerkelijk impact te maken in de business. Dit is alleen niet makkelijk. Om dit voor elkaar te krijgen moet je meer hebben dan een goed idee. Bedrijven moeten hiervoor worden ingericht. In de aankomende maanden gaan wij toelichten wat hiervoor nodig is.

“Business + Development + Operations = BizDevOps. Deze teams zijn wél geschikt voor de toekomst.”

BizDevOps

Om alvast een tipje van de sluier te geven. BizDevOps is iets wat wij het aankomende jaar veel gaan horen.

Vroeger opereerde development teams, IT-operations teams en business managementteams altijd los van elkaar. Vanuit de business werd een opdracht neergelegd bij het development team. De developers ontwikkelde de applicatie die vervolgens naar IT-operations ging om deze op een server te deployen. Tot slot ging de business kijken of dit leidden tot de verwachte resultaten. Een langdurig traject met veel afhankelijkheden tussen verschillende teams.

Inmiddels werken veel bedrijven met DevOps. Waarbij de developers en IT-operations in hetzelfde team zitten. Dit zorgt ervoor dat de afhankelijkheid van IT-operations is opgelost. De teams kunnen nu zowel de applicatie ontwikkelen als deployen naar een server.

Wij zijn erg enthousiast over de volgende stap: BizDevOps. Het toevoegen van de missing link aan de teams. Hierdoor zijn alle facetten aan boord om tot een product te komen. Dit zal meer snelheid creëren om sneller te kunnen reageren op feedback vanuit de markt wat uiteindelijk weer zal leiden tot meer omzet.

“Als je een tafel wilt hebben kun je het bos in gaan om hout te hakken, maar je kunt ook zelf de onderdelen kopen en in elkaar zetten.”

Low-Code

De vraag naar IT en naar digitale transformatie wordt steeds groter. Bedrijven zien dat ze moeten innoveren en automatiseren om relevant te blijven. Vanuit IT moet dit ondersteund worden. Daarbij is snelheid een belangrijk uitgangspunt. Dit is de reden waarom de verschillende Low-Code platformen zo in opkomst zijn. Op dit moment zijn er drie grote partijen in de markt actief: SalesForce, OutSystems en Mendix.

Deze trendanalyse is pas het begin. Het begin van een nieuw jaar, met nog veel meer nieuwe trends, ontwikkelingen en technische innovaties. Wil jij hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan hieronder aan en ontvang meer over deze onderwerpen in de vorm van nieuwsbrieven en whitepapers automatisch in je mailbox.

Meer weten over onze cases, up-to-date blijven over onze blogs en op de hoogte blijven van alles binnen WebFlight?

Laat je gegevens achter en wij houden je op de hoogte!